Színes, magyar, kaland-steampunk képregénytrilógia hivatalos oldala

képregény

képregény

karakterek - Alexandre Jan Verbelen

2010. február 15. - Kaputykin

A Belga Vas- és Acélipari Tröszt elnök-vezérigazgatója jókedélyű fickó.

Alakját, így nevét is, valós személyek ihlették. Alexandre Galopin volt a Société Générale de Belgique-nek, az akkori legnagyobb belga vállalatnak a feje.

Robert Jan Verbelen pedig náci kollaboráns volt, a II. vh-s német megszállás alatt a belga SS vezetője, amúgy Alexandre Galopin gyilkosa.

 

 

 

 

 

 

 Mivel Alexander Jan Verbelen sokat szivarozik, íme egy copyrightos merchandising termék :), saját míves steampunk öngyújtója, rajta az epizód címével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kittenberger.blog.hu/api/trackback/id/tr431760071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.02.25. 11:29:06

És rágyújtana vele egy kis hidraulikusan izgő-mozgő, apró fúvókákon gőzt eregető szipkában lévő jointra. Az beadná. :P Tetszik ez a dizájn, az egész olyan mintha egy gőzhajó jellegzetes mintáit vetted volna át. A kormány, a tetején lévő "kémény", az előtte álló védőkorlát szerű valami, mintha csak egy óceánjáró kapitányának gyújtója lenne. A tetején lévő német rohamsisak forma, nem tudom, hogy szándékos-e de szintén jópofa. :D

Brazil · http://brazilportfolio.uw.hu/ 2010.02.25. 12:35:21

Köszi, igazából csak a hasamra csaptam és jött a rajz. A képregényben a legtöbb steampunkos jellegzetességgel bíró tárgyon van egy szelep, meg valami kézi tekerentyű, szerettem volna ha az utolsó telefon is úgy fest, mint egy kazánalkatrész.
A gyujtó sipkája meg nem más, mint egy pendrive. :)

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.02.25. 13:41:26

@Brazil: Hehe, helyesen teszed, legyen minden szép rézszínű, gomolyogjon minden felől a gőz. :p Az a bajom, hogy a legtöbb Steampunk cucc elmegy anime/manga irányba és ez nagyon nem tetszik, de látom, hogy nálad erről szó sincs. Gondolom ismered Alan Moore - The League of Extraordinary Gentlemen-jét. Nálam az a favorit steampunk képregény. Kíváncsi lennék pár Kittemberger konceptre tőled, olyan mókás mikor a régi képeken a 2méteres bennszületek közt álldogál egy kövön, vagy leterített orrszarvún és még úgy is alacsonyabb. Kíváncsi vagyok a képregény történetére is, remélem lesznek benne Rejtői karakterek ahhoz igazán illene ez a környezet, illetve megtapasztalhatjuk majd, hogyan keveredik ki Kitty és Áts a kalamajkákból amikbe gondolom az író belelöki őket nyakig. :D Alig várom már! Áts amúgy is elég Indiana Jonesos lett azon a képen, ami fent van róla és ez nálam hatalmas pluszt jelent eddig.:P
süti beállítások módosítása