Színes, magyar, kaland-steampunk képregénytrilógia hivatalos oldala

képregény

képregény

Új karakter: Gobelius bej, avagy a "Török"

2016. október 12. - Kaputykin

Újabb karakter: Gobelius bej, vagy ahogy Európa-szerte az újságok, és így az emberek is hívják, a Török, első portréja.

A titokzatos milliárdos. Egykoron az amerikai polgárháború lángeszű stratégája volt. Senki nem tudja, pontosan honnan származik, mint ahogyan azt sem, merrefelé tart. Egy biztos: tervei vannak. Hogy jók, vagy rosszak? Majd kiderül.

Jelenleg (1908) bőkezű mecénás. Konferenciákat támogat. Bejárja a világot. Mindeközben: a mérnöki fejlesztések lelkes támogatója. Cége a világszerte elterjedőben lévő gépeszközök legnagyobb fejlesztője és gyártója.

Kittenberger - A legjobb magyar képregény?

Meglepi. Nemcsak a nap süt, nemcsak ma van Kittenberger Kálmán születésének 135. évfordulója, hanem még a Fabulous Industries is készített a Y'tube-ra egy remek, részletes és tartalmas recenziós kisfilmet a képregényről. Köszönjük!

... és akkor a folytatásról

Egy kis helyzetjelentés. Dokumentáció. Werkjegyzethalmaz. Az olvasónak, és persze magunknak is.

A legfontosabb, hogy hosszas szöszmötölés, maszatolás, jegyzetelgetés, vázlatolás után "gőzerővel" (mi mással, hisz egy steam punk képregényről van szó) elkezdtünk dolgozni a folytatáson, a Kittenberger V. részén. A teljes sztori még itt-ott talán hézagos, de roppantul örülünk, hogy az eleje és vége, úgy néz ki, pontosan megvan.

Mert talán a vége volt a legnehezebb. Tudtuk, mit akarunk, tudtuk azt is, nagyjából hogyan jutunk el oda, de mégis: az, hogy a végén a szálak egy adott kulcsponton összefussanak, és hogy ez ne legyen beletuszakolt, erőltetett, írói szándékú találkozás, az bizony nagyon nehezen állt össze. Már ezért megérte múlt hétvégén Ajkán találkozni.

Most úgy néz ki, a karaktereink élnek, mozognak, cselekednek - és, aki tud persze, és nem épp halott, vagy menekül, ott lesz majd azon a bizonyos helyszínen - 1908-ban.

És hogy mi várható?

Pár új karakter is felbukkan majd, a régiek mellett. Róluk már készültek vázlatok.

Itt van például rögtön ez a szimpatikus fickó.bergyilk.jpg 

 

süti beállítások módosítása